Njivice
separator separator separator separator separator separator separator
 
 
 
 
 
spacer
spacer
Zagreb
 
  Hjerternes By
 
Rejs til Zagreb i Kroatien med fly (der er direkte fly de fleste af ugens dage med Croatia Airways og SAS), og overvej om det vil være en ide, at bruge en eller to dage i den kroatiske hovedstad. Zagreb burde måske beskrives som "kulturens by". Byen rummer 30 museer, 20 teatre og sydøsteuropas ældste universitet med 40.000 studerende. Alt dette holder byen ung og giver liv i de mange cafeer og restauranter.
Hjertet i Zagreb er den pulserende plads Trg Bana Jelacia, omgivet af en række smukke bygninger fra den østrig-ungarske kejsertid. Torvet er opkaldt efter Josip Jelacic, der vækkede det kroatiske folks nationale bevidsthed. Pladsen krydses af den lange hovedgade Llica, der er byens største shoppingstrøg. Blandt Zagrebs attraktioner er Skt. Markuskirken, Skt. Stefankatedralen og Skt. Katharinakirken. Berømt blandt restauranterne er Baltazar, som er kendt for store steaks og andre kødretter, og hvor byens og landets magtelite kommer. Byens bedste søndagsbrunch fås i de pompøse art deco-sale på Restaurant Zinfandel på Hotel Regent Esplanade.

Zagrebs førende gourmet-restaurant hedder Marcellino og ligger i hovedstadens grønne ambassadekvarter. Mulighederne er talrige, tandhjulsbanen fra 1890 op til middelalderbydelen Gradec til en frokost med byens bedste udsigt på Restaurant Pod Grickim topom, er også et besøg værd.